“Snacken hoeft niet ongezond te zijn. Daarom passen eiwitrijke snacks in ieders dieet.”

Beste eiwitrijke snacks met weinig calorieën

Velen zeggen dat snacken niet in een gezond dieet past. De meeste dieten en voedingscchema's zijn streng en geven weinig ruimte om te 'cheaten'. Dit is ook vaak de reden dat mensen dit soort dieten en voedingsschema's niet lang volhouden. Een dieet is een levensstijl en daarom moet er altijd ruimte zijn om af en toe iets te eten wat minder gezond is, waardoor je op lange termijn jouw dieet makkelijker kunt volhouden. Er komen met de dag steeds meer snacks die hoger zijn in eiwitgehalte en lager in vet en suikers. In deze blog benoem ik mijn top 3 snacks die je gerust meerdere malen per week in jouw dieet kunt verwerken. De dikgedrukte tekst in deze blog brengt jou gelijk naar deze verschillende eiwitrijke snacks.

1) Eiwitrepen

Ten eerste eiwitrepen, ook wel vaak protein bars genoemd. Dit is veruit de eiwitrijke snack die het meeste aandacht lijkt te krijgen. Elk merk heeft er wel een, en er zijn ontelbare smaken. Deze eiwitrijke repen bevatten meestal tussen de 15 en 20 gram eiwit en zijn een ideale optie als tussendoortje. Ze zijn vaak even lekker of zelfs lekkerder dan bijvoorbeeld een Snicker, alleen dan een stuk beter voor je. Zie de tabel hieronder voor de vergelijking met een Snicker:

Merk Gewicht Calorieën Eiwit
MyProtein 6 layer bar 60g 256 20.5g
Smart protein bar van Body & Fit 45g 163 16g
Snicker 50g 241 4.3g

Zoals je kunt zien heeft een protein bar van Myprotein zo'n 20 gram eiwit. In vergelijking tot een Snicker krijg je dus voor ongeveer hetzelfde aantal calorieën 5 keer zoveel eiwit binnen. Wil je nou juist wat lager in de calorieën blijven? Geen probleem, kies dan bijvoorbeeld voor de Smart protein bar van Body & Fit . Deze heeft iets minder eiwit dan de eiwitreep van Myprotein, alleen de calorieën zijn ook een stuk lager. Pak dus eens vaker een eiwitreep in plaats van een Snicker, even lekker en een stuk gezonder.

2) Eiwitrijke chips

Een van de meest populaire snacks ter wereld is natuurlijk chips. Helaas is deze snack vaak erg ongezond doordat chips vaak een hoog percentage vet en koolhydraten heeft. Daarnaast bevat deze snack in de meeste gevallen vaak ook een laag percentage eiwitten. Toch zijn er tegenwoordig meerdere aanbieders die chips maken met een hoog percentage eiwitten, genaamd eiwitrijke of protein chips. We zetten er hier een paar op een rijtje en vergelijken het met een zakje naturel Lays chips:

Merk Gewicht Calorieën Eiwit
MyProtein Vegan chips 25g 100 11g
Body & Fit Smart Protein chips 23g 92 7.4g
Lays Naturel chips 27.5g 140 1.7g

Zoals je kunt zien heeft de protein chips van Myprotein de meeste eiwitten. 11 gram eiwitten per zakje, daarnaast is deze chips ook nog eens vegan. Het zakje bevat misschien een paar chipjes minder maar bevat meer dan 6 keer zoveel eiwitten als de Lays naturel chips. De Smart Protein chips van Body & Fit is vergelijkbaar met die van Myprotein. Zoals je kunt zien zijn er genoeg eiwitrijke alternatieven voor chips die je gerust een paar keer week kan pakken en in jouw dieet kunt verwerken.

3) Popcorn

Ten slotte behandelen we popcorn, wat onder de snacks vaak een goede optie is omdat het voluminieus is. Wat wilt zeggen dat je vrij veel handjes kunt pakken voordat je daadwerkelijk veel gewicht aan popcorn weg eet. Het nadeel van, vooral zoete popcorn, is dat het erg veel suiker bevat. Ook voor popcorn zijn er goede eiwitrijke alternatieven, die we vergelijken met de kant & klare zoete popcorn van de Albert Heijn:

Merk Gewicht Calorieën Eiwit
Myprotein zoete eiwitpopcorn per 100g 430 18g
Body & Fit Smart popcorn sweet & salty per 100g 394 8.1g
Albert Heijn zoete popcorn per 100g 420 5.2g

Zoals je kunt zien heeft de zoete eiwitpopcorn van Myprotein veruit de meeste eiwitten. Deze optie bevat meer dan 3 keer de hoeveelheid eiwit dan de popcorn van de Albert Heijn. Wil je voor een zo laag mogelijk optie gaan wat betreft calorieën? Probeer dan eens de sweet & salty smart popcorn van Body & Fit. Ook voor deze snack zijn er goede eiwitrijke alternatieven die even lekker zijn als de ongezondere optie.

Dit was mijn top 3 eiwitrijke snacks die jij zonder moeite in jouw voedingspatroon kunt verwerken. Wil je meer van onze blogs lezen? Klik dan hier voor een overzicht van al onze blogs! Vond je dit een leuke blog? Delen wordt gewaardeerd!