“Kant & Klare maaltijden kunnen een eiwitrijke en gezonde optie zijn voor in jouw dieet.”

Beste eiwitrijke kant & klare maaltijden

In de snelle wereld waarin we leven, kan het behouden van een gezond eetpatroon een uitdaging zijn. Als fitnessfanaten begrijpen wij het belang van goede voeding en makkelijke maaltijdopties. Dit is waar Muscle Meals en Prep the Food een uitkomst bieden. In deze blogpost duiken we in de voordelen van de kant & klare maaltijden die door deze twee leveranciers worden aangeboden, zodat jij een weloverwogen beslissing kunt nemen om je fitnessreis van brandstof te voorzien. In deze blog zullen wij verder uitleggen waarom kant & klare maaltijden van deze leveranciers een goede optie zijn om jouw fitnessdoelen te bereiken.

1) Muscle Meals

Opgericht in 2014, Muscle Meals heeft als missie dagelijks verse kant & klare maaltijden te creëren om sporters te ondersteunen bij het behalen van hun sportdoelen. Ze bieden kant & klare maaltijden aan in alle soorten en maten. Van vegetarisch tot vis, en van losse maaltijden tot maaltijdpakketten waarmee je twee weken vooruit kunt. Om jouw sportdoelen zo goed mogelijk te ondersteunen heeft Muscle Meals de maaltijden onderverdeeld in vier categorieën; Droogtrainen, Afvallen, Spiermassa en Conditie. In de tabel hieronder vergelijken we één maaltijd uit elke categorie met een verse kant & klare maaltijd van de Jumbo. Waarbij macro's staat voor macronutriënten, wat de samenstelling van vetten, koolhydraten en eiwitten omvat.

Merk Gewicht Calorieën Macro's Prijs
Muscle Meals; droogtrainen - Kip Teriyaki 425g 484 V7 K53 E42 €7,75
Muscle Meals; afvallen - Kip Teriyaki 350g 324 V6 K18 E38 €7,75
Muscle Meals; spiermassa - Kip Teriyaki 525g 643 V8 K75 E53 €8,95
Muscle Meals; conditie - Indian Curry 525g 666 V14 K61 E51 €8,45
Jumbo; vers - Kipsaté met boontjes 450g 652 V24 K74 E30 €5,99

Zoals je kunt zien verschillen de kant & klare maaltijden van Muscle Meals nogal van elkaar wat betreft voedingswaarden, maar hebben ze één ding gemeen; ze zijn allemaal gezond. De kant & klare maaltijden zijn namelijk laag in vetten en hoog in eiwitten. Naast het feit dat alle maaltijden groenten en complexe koolhydraten bevatten. De samenstelling van de kant & klare maaltijd verschilt per fitnessdoel. Wil je spieren opbouwen; dan bevatten de maaltijden meer koolhydraten en eiwitten die zorgen voor energie en spierherstel. Wil je juist afvallen; dan zijn de maaltijden lager in calorieën doordat er minder koolhydraten worden toegevoegd. Als we de maaltijden vergelijken met de kant & klare maaltijd van de Jumbo zien we duidelijke verschillen. Al is de maaltijd goedkoper, de calorieën per gram zijn een stuk hoger. Voornamelijk doordat de maaltijd hoger in vetten en koolhydraten is. De hogere prijs die je moet betalen bij Muscle Meals is het naar onze mening waard aangezien je er een stuk gezondere maaltijd voor terugkrijgt.

2) Prep the Food

Naast Muscle Meals zijn er nog meer bedrijven die gezonde kant & klare maaltijden leveren. Zoals Prep the Food, waarvan gezonde maaltijden zonder onnodige toevoegingen het motto is. De voedingswaarden per maaltijd kloppen altijd voor 100 procent en zijn duidelijk aangegeven zodat jij het perfect in jouw eetpatroon kan verwerken. Ook hier is de verscheidenheid in maaltijden groot, van kant & klare wraps tot soep. De verdeling van de maaltijden hier is wat anders dan bij Muscle Meals, waarbij er meer wordt gefocust op de soort maaltijd zonder het direct te koppelen aan jouw fitnessdoel. Wij vergelijken hier ook één maaltijd uit de volgende vier categorieën met dezelfde verse kant & klare maaltijd van de Jumbo; Warme maaltijden, Koolhydraatarm, Vegetarisch en Wraps.

Merk Gewicht Calorieën Macro's Prijs
Prep the Food; warme maaltijd - pasta tonijn 700g 535 V9 K78 E36 €7,00
Prep the Food; koolhydraatarm - kip shoarma 500g 266 V5 K20 E37 €7,50
Prep the Food; vegetarisch - kip eiernoedels 475g 418 V6 K59 E32 €8,99
Prep the Food; wraps - gerookte zalm wraps 4 wraps 525 V25 K43 E32 €9,50
Jumbo; vers - Kipsaté met boontjes 450g 652 V24 K74 E30 €5,99

Ook bij Prep the Food zijn, zoals je kunt zien in de tabel, de maaltijden gezond. Het grote verschil met Muscle Meals is dat de maaltijden van Prep the Food vaak groter zijn en over het algemeen minder eiwitten bevatten. De maaltijden zijn over het algemeen laag in vetten, met uitzondering van de wraps met gerookte zalm. Gelukkig bevat zalm vooral goede vetten die ook nodig zijn in een gezond dieet. Als we de maaltijden vergelijken met de verse kant & klare maaltijd van de Jumbo kunnen we weer concluderen dat je beter voor een kant & klare maaltijd van Prep the Food kunt kiezen. Ook hier zijn de kant & klare maaltijden lager in calorieën en hoger in eiwitten dan de Jumbo kant & klare maaltijd. De prijs is iets hoger, maar dat is het in onze ogen zeker waard.

In deze blog hebben we laten zien dat kant & klare maaltijden niet per se slecht hoeven te zijn. Muscle Meals en Prep the Food bieden allebei gezonde maaltijden met goede macronutriënten aan die jouw sportdoelen zullen ondersteunen, of je nou af wilt vallen of juist spierweefsel op wilt bouwen. Ons advies; laat die ongezonde kant & klare maaltijden eens liggen en kies voor een kant & klare maaltijd van Muslce Meals of Prep the Food! Wil je een volledig overzicht zien van alle maaltijden? Klik hier.